Meer

Wat nog meer?

  • Kinesiologisch testen

  • Moxa

  • Hoe maak ik een keuze tussen de behandelingen?

  • Schenk een cadeaubon

Wat is kinesiologisch testen?

Aan de hand van spiertesten kan nagegaan worden wat het lichaam sterker of juist zwakker maakt.

Kleine buisjes met vloeistof worden op de navel gelegd, blijft de spierspanning goed, wil dit zeggen dat het lichaam deze stof wel kan verdragen, verzwakt de spierspanning dan heeft het lichaam deze stof liever niet. Op deze manier kan er vanalles uitgetest worden, zwakte van bepaalde organen, is het lichaam eerder yin of yang, zijn bepaalde voedingstoffen gewenst of niet.


Wat is moxa?

Soms heeft het lichaam een iets sterkere impuls nodig op bepaalde drukpunten. Dit kan in de vorm van extra warmte toevoegen met een moxa-stick. Moxa, ook gekend als bijvoetkruid, brandt heel langzaam en geeft extra hitte. Deze hitte is soms nodig om die extra punch te geven aan een klassieke shiatsu behandeling.


Hoe maak ik een keuze tussen de verschillende behandelingen?

Ga op je gevoel af. De werking van de verschillende behandelingen is zo goed als dezelfde. Volgende verschillen kan ik meegeven in de behandelmethode:

  • shiatsu is eerder dynamisch en wordt over het gehele lichaam toegepast. De ene keer start de behandeling op de rug, dan op de buik of zelfs op de zij.

  • voetreflexologie leent hem beter tot een babbeltje tussendoor. Je blijft de hele tijd op je rug liggen en er wordt enkel aan je voeten gewerkt.

  • cranio is een heel rustige behandeling, er wordt vooral aan de schedel en het sacrum gewerkt. Op een eerder statische manier, wordt het subtiele cranio-sacraal ritme hersteld.

Je favoriete persoon ook laten genieten van shiatsu?

Dit kan zeker onder de vorm van een cadeaubon. Informeer even naar de mogelijkheden: tao-laam@outlook.be


Carousel imageCarousel image